Toegangsverlening met digitale KNLTB pas2024-04-25T11:55:29+02:00

Door de jaren heen hebben wij vele verenigingen mogen voorzien van een goede oplossing voor hun toegangscontrole vraagstuk. Veel van deze systemen waren gebaseerd op de KNLTB ledenpas met magneetstrip.

Zoals wellicht bekend zal vanaf seizoen 2024 geen fysieke ledenpas meer worden verstrekt aan (nieuwe) KNLTB leden. De digitale ledenpas op de clubapp is vanaf nu het officiële identificatie middel. Omdat het verlenen van toegang via deze app niet mogelijk is biedt de KNLTB 2 mogelijke andere opties welke in combinatie met het Meshlink platform voor een goede toegangscontrole zorgen.

Diverse verenigingen zijn al reeds overgestapt naar het systeem met de RFID pas of de persoonlijke code. De RFID pas is een contactloze pas waarvan het unieke ID binnen KNLTB.club of AllUnited is gekoppeld aan een lid. Via de versleutelde verbinding van Meshlink wordt deze data dan doorgegeven aan het toegangscontrolesysteem zodat een lid toegang heeft tot de verschillende toegangspunten. Op basis van clubrollen worden de rechten aan een lid toegekend. Aan een clubrol wordt een acceslevel gekoppeld en binnen Meshlink kan dan ingesteld worden welke deuren en tijden aan dat acceslevel zijn toegekend. Bij AllUnited gaat dit op basis van relatietype of funtie(groep).

Andere optie is het gebruik van de persoonlijke pincode. Op de home pagina van de clubapp zal een 6 cijferige persoonlijke code worden weergegeven welke kan worden ingetoest op de toetsterminal bij het toegangspunt. Deze codes worden door KNLTB.club of AllUnited wekelijks opnieuw gegenereerd, waardoor leden iedere week een nieuwe code krijgen voor de toegang tot het park en accommodatie.

Een combinatie van deze 2 opties is ook mogelijk als een deel van de leden geen smartphone heeft.

De huidige pas welke nu in het bezit van de verenigingen is heeft nog niet de RFID techniek zoals in de video wordt weergegeven, maar uiteraard zijn er voor verenigingen die nu een (nieuw) toegangscontrolesysteem in overweging nemen diverse mogelijkheden om voorbereid te zijn voor de toekomst. Ook verenigingen die reeds jaren werken met de huidige KNLTB magneetpas kunnen wij van dienst zijn met advies.