Vandalismebescherming2021-12-13T15:57:34+01:00

Vandalismebescherming

 

Vandalisme is een probleem wat zich in de huidige tijd steeds vaker voordoet.

Verveling, (groeps) wangedrag, drank en drugs, stoerdoenerij en normvervaging zijn allemaal verschijnselen van onze “moderne” maatschappij. Het uit zich in vernieling en misbruik, kortom in vandalisme.
Ook valse meldingen op onder andere scholen, ziekenhuizen en andere openbare ruimtes door sabotage/misbruik van (hand)melders vormen grote irritatie.

HS-PAS biedt een scala aan oplossingen met de producten van STI. Van beschermkorven/kooien om over b.v. lampen of rookmelders te plaatsen, tot een simpele oplossing om diefstal/misbruik van brandblus apparatuur te voorkomen.

De ReSet handmelders maken geen gebruik meer van het breekglas, maar van een kunststof plaat die middels een speciale sleutel te herstellen is.
Onze producten van STI worden inmiddels landelijk gebruikt door o.a. fastfoodrestaurants, overheidsgebouwen, vliegvelden, scholen en ziekenhuizen.
Door het brede gamma beschermkorven en kappen is er voor iedere toepassing een oplossing.

Beschermkappen voor handmelders

 

Meest populair is de EuroStopper, een beschermkap voor handmelders.

De STI EuroStopper beschermkap is gemaakt van slagvast transparant polycarbonaat en wordt over de (bestaande) handmelder geplaatst. De beschermkap kan eenvoudig opgetild worden om toegang te krijgen tot de handmelder.

De STI EuroStopper beschermkap voor handmelders is optioneel te voorzien van een geïntegreerd alarm dat werkt op batterijen en bij het optillen van de kap een scherp signaal van 96 dB afgeeft.

Door de Glow in the Dark randen is de beschermkap ook in het donker goed zichtbaar.
In de multikit zit een rode en groene cover, waarop de tekst in 2 talen te plaatsen is. Standaard is de Engelse tekst geplaatst en op het meegeleverde stickervel zitten nog vele andere talen, zoals Nederlands, Duits, Frans, Pools, Tsjechisch enz.

Voor buitentoepassingen of locaties waar een IP56 of IP66 waarde gewenst is kan de Enviro Stopper ingezet worden. Net als de EuroStopper is de Enviro gemaakt van slagvast transparant polycarbonaat en kan de (bestaande) handmelder in de kap worden geplaatst. Bij het optillen van kap wordt, mits de uitvoering met alarm is gekozen, een scherp signaal van 96 dB afgegeven. Door de open of geheel gesealde montageplaat is een standaard handmelder zo beschermd tegen weersinvloeden en kan een IP waarde van 56 of 66 gerealiseerd worden.

De beschermkappen met alarm zijn ook verkrijgbaar met een externe voeding en relaiscontact. Daarmee kunnen deze aan het brandmeld-, ontruimingssysteem of alarmsysteem gekoppeld worden.

Beschermkappen voor thermostaten

De STI thermostaat beschermkap (9100 serie) is speciaal ontwikkeld om een thermostaat te beschermen tegen vandalisme of ongewenst gebruikt. Door de luchtsleuven in de beschermkap zal de thermostaat nog steeds de juiste temperatuur weergeven.

De STI thermostaat beschermkap is gemaakt van slagvast transparant polycarbonaat en wordt over de thermostaat geplaatst. De beschermkap is optioneel te voorzien van een sleutelslot, zodat alleen geautoriseerde personen de thermostaat kunnen bedienen.

Van de STI thermostaat beschermkap zijn diverse maat- en uitvoeringen beschikbaar. Inbouw of opbouw, met of zonder sleutelslot, transparant of met smoke finish.
Tevens is een speciale montageplaat verkrijgbaar zodat de kap op de huidige boorgaten van een bestaande thermostaat gemonteerd kan worden.

Handmelders

De “ReSet” is een unieke handmelder die in plaats van een breekglas een polycarbonaat plaat met een speciaal klikmechanisme heeft. Dit gepatenteerde principe simuleert het activeren van een handmelder waarvan het glas wordt gebroken. Na het bedienen van de melder verschijnt er links boven in het venster een optische indicatie.
De melder wordt door middel van een speciale sleutel gereset en is direct weer klaar voor gebruik.

De “ReSet” handmelder kan worden aangesloten op de meeste conventionele brandmeldsystemen. De handmelder is veilig te gebruiken in ruimtes waar geen glas gebruikt mag worden, zoals zwembaden en sportcentra. Ook in industrieën waar geen verontreiniging mag plaatsvinden, zoals de voedselverwerkende industrie, kan de handmelder zonder problemen gebruikt worden.
De melders zijn in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Tevens is er een waterdichte variant voor gebruik in slechte omstandigheden.

Alarmen

De Brandblusser Stopper en Exit Stopper zijn stand-alone alarm units die helpen voorkomen dat blusapparatuur of nooddeuren onrechtmatig gebruikt worden.

De STI 6200 Brandblusser Stopper wordt in de nabijheid van de brandblusser geplaatst. Om de hals van de blusser wordt een staalkabel geplaatst welke in de module geprikt zit. Zodra de kabel uit de module getrokken wordt, geeft de module een alarm van 98 dB zolang de kabel verwijderd is.

De STI 6400 Exit Stopper wordt op de nooddeur geplaatst en het magneetcontact op het kozijn. Zodra het contact verbroken wordt, geeft de module een alarm van 98 dB zolang de deur geopend is. Eventueel is de module met een sleutel te overbruggen. Dit product is ideaal voor scholen, universiteitsgebouwen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, hotels en alle openbare gebouwen waar risico bestaat op onrechtmatig gebruik.

De alarmen zijn gemaakt van slagvast polycarbonaat en werken op batterijen. Door HS-PAS wordt de Stopper standaard in rood geleverd met Nederlandse tekst. In overleg zijn alternatieve teksten, talen of kleuren ook leverbaar.

Beschermkorven

Naast de diverse kappen en alarmen bestaat het pakket van STI voor een groot deel uit beschermkorven. In het standaard assortiment zitten bijvoorbeeld korven voor rookmelders, bewegingsmelders, handmelders, noodverlichting, CCTV apparatuur, (TL of LED) verlichting, (digitale) klokken en audio apparatuur.

Per toepassing zijn diverse maatvoeringen verkrijgbaar, maar ook maatwerk behoord tot de mogelijkheden. De stalen korven zijn voorzien van een witte coating waardoor deze een nette afwerking hebben. Van enkele modellen is ook een Stainless Steel uitvoering verkrijgbaar.
HS-PAS heeft de meest voorkomende korven ruim voorradig zodat snelle levertijden gegarandeerd zijn.